Už několik týdnů v praxi běží pomoc lidem v první linii, se kterou přišli Jan Punčochář, Zdeněk Pohlreich a Jan Stejskal. I když jejich podniky bojují o holé přežití stejně, jako celá řada jiných, které byly kvůli nařízení vlády ze dne na den uzavřeny, tito tři stále vaří pro záchranáře, lékaře, zdravotní sestřičky, hasiče i policisty. Patří jim za to obrovský dík!
„Šít roušky nezvládneme, tak budeme dělat to, co umíme – vařit,“ řekli si Punčochář, Pohlreich a Stejskal a okamžitě svůj plán začali plnit. Se svými týmy využívají peníze od sponzorů, založili také transparentní účet, oni sami investují know-how a zázemí a vaří jídla pro lidi v první linii, kteří každý den bojují s pandemií koronaviru a riskují vlastní zdraví. Jídla jsou samozřejmě výživná a hlavně teplá, což pro celou řadu policistů, lékařů či hasičů jinak není zdaleka pravidlem. Odbýt se bagetou a zase rychle do práce. Díky známým kuchařům si teď tedy alespoň najdou pár minut a posilní se kvalitní stravou.
Už více než týden vozí i do Všeobecné fakultní nemocnice, do Ústřední vojenské nemocnice ve Střešovicích a další do Nemocnice na Františku. „Iniciativa těchto pánů rozhodně má smysl. V dnešní stresující době našim zaměstnancům alespoň na chvíli umožní myslet na příjemné věci spojené s gurmánským zážitkem. Moc jim za to děkujeme!“ vzkázal ředitel Nemocnice na Františku David Erhart. Přidal se i šéf VFN Praha David Feltl. „Od 30. března pro nás připravují zdarma okolo 100 kusů zaměstnanecké stravy denně. V době, kdy hlavní kuchyně bojuje s nedostatkem personálu a primárně vaříme léčebnou stravu pro pacienty, jsme nabídku takovéto pomoc vřele přivítali.“ S díky se přidáváme i my, je skvělé, že jsou takoví lidé mezi námi.